Dol op Kerst

Het kerstgevoel, dat is bijna ongrijpbaar. Het overvalt je en geeft je ultieme geluksmomentjes. Even ontsnappen aan de werkelijkheid, verdwalen in een sprookje en teruggaan naar warme herinneringen.
Toegeven aan dit gevoel? Bezoek Gemert en haal je hart op in het sfeervolle centrum met winkels, gezellige horeca en Kerstmarkt.

Zaterdag 3 december

Rondleiding kasteel Gemert

kasteel gemertVerzorgd door de gidsen van VVV Gemert-Bakel. Wetenswaardigheden en vertellingen over de rijke historie van de panden in het historisch centrum van Gemert, over het kasteel, de kerk en andere zaken die het bekijken waard zijn.
Meer info: www.gemertsnieuwsblad.nl
Data 2023: 7 januari, 4 februari, 4 maart en 1 april

Zondag 4 december

Winkelzondag Gemert Centrum

Gemert kruising Virmundtstraat Nieuwstraat aanzicht Lunchroom Lekker BijzonderDe winkels zijn vanaf 13.00 uur open. Gemert is het kloppende hart in de Peel dat bekend staat om haar gastvrijheid. Parkeren is gratis óók tijdens de koopzondagen! Het centrum wordt ook wel het mooiste centrum van Oost-Brabant genoemd.

winterpleinfestijn
winterpleinfestijn 2
16 december t/m 8 januari

Winterpleinfestijn

Stichting Winterpleinfestijn samen met het Boerenbondsmuseum en tientallen vrijwilligers zorgen voor een onvergetelijke middag op de schaatsbaan op het dorpsplein van het Boerenbondsmuseum.
Meer informatie over de openingstijden, kaartverkoop en schaatsenverhuur: www.winterpleinfestijn.nl

Zaterdag 17 december

Rondleiding historisch centrum

Gemert BonengangVerzorgd door de gidsen van VVV Gemert-Bakel. Wetenswaardigheden en vertellingen over de rijke historie van de panden in het historisch centrum van Gemert.
Meer info: www.gemertsnieuwsblad.nl
Data 2023: 17 februari

Zaterdag 17 december

Kapellekestocht in de Griebelgrauw

Kapellekeswandeltocht in de griebelgrauwKapellekes wandeltocht van 6 of 9 kilometer in de schemering. De gehele tocht is verlicht met kaarsjes en voert langs de mooie kapelletjes die Gemert rijk is. Onderweg is er muziek en de diverse gildes treden op. De kapelletjes zijn allen geopend. Deelname gratis. Meer informatie op de Facebookpagina: Facebook.com/Kapellekeswandeltocht

Zondag 18 december

Kerstevent, koopzondag en kerstconcert

Een heerlijke dag sfeervol winkelen, wandelen en genieten in het centrum van Gemert Vorstendom. Met kerstmarkt, muziek, kerststal, entertainment, marshmallows roosteren, schminken, spelletjes en meer. Van 11:00 tot 17:00 uur met als hoogtepunt om 12.30 de intocht van de Kerstman en zijn elven.

Eten, drinken en genieten

De hele decembermaand kun je extra genieten in een van onze gezellige restaurants, brasseries en cafés.
Onderstaande horecazaken zijn (grotendeels) open tijdens de kerstdagen. Klik op de link voor specifieke openingsdata, tijden en menu’s.